Världsrankingrapport oktober: Den senaste världsrankingen har släppts och det är Timo Boll som ersätter en annan butterflyspelare, Zhang Jike, och tar femteplatsen! Som ett fint vin tycks tysken bara fortsätta bli bättre med åldern, och han kommer säkert att vara en kraft att räkna med vid VM senare i månaden i Liege, Belgien.

En annan spelare med stor förbättring i oktoberrankingen är Omar Assar. Den egyptiska stjärnan har flyttat upp tio platser från 31 till 21 efter några fantastiska World Tours där han bland annat nådde kvartsfinalen i Österrike. Omar hade detta att säga om hans rankingförbättring i en intervju med ITTF:

”Jag känner mig väldigt stolt över att ha nått en så hög ranking. Tidigare i år var ett av de mål jag ställde att nå de 20 bästa i världen. Mitt nästa mål är att fortsätta att förbättra och jag sätter upp ett nytt mål att avsluta året i topp 15! Vad jag bara behöver göra nu är att fortsätta jobba hårt. Jag är säker på att detta är möjligt med mer träning. ”

Det största hoppet för en Butterflyspelare denna månad har dock varit Frankrikes Quentin Robinot. Fransmannen har flyttat upp imponerande 13 platser, hela vägen från 85 till 72 efter några fantastiska segrar på Lag-EM förra månaden.

Svenske Anton Källberg hoppade också avsevärt, från 82:e till 75:e i världen och börjar verkligen visa sin potential och lever upp till förväntningarna som omger 20-åringen.

I kvinnornas ranking flyttar Taiwans Szu-Yu Chen upp 11 platser, från 43 till 32 och Moldaviens Sofia Polcanova flyttar upp 7 platser från 44 till 37.

 

(Översatt av Simon Arvidsson)

 

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar