Att tänka utanför boxen är en term som används löst ibland, men i sitt uppdrag att öka bordtennisdeltagandet vet Steve Rowe helt säkert hur man använder enkla idéer till stor effekt.

Steve Rowe – bild av Thorsten Gohl

2011 grundade Steve fitnessprogrammet Aerobic Table Tennis, ett program som inkluderar bordtennisrörelse till musik.

Framgången för detta program är tydligt att se, hittills runtom i världen har över 60 000 barn och vuxna deltagit i programmet. Förunderliga siffror faktiskt.

Nu är det dags för någonting annat att hjälpa Steve med sitt försök att få fler barn att spela bordtennis.

Denna nya idé kom med hjälp av Hollie, Steves barnbarn.

Steve sa,

”Jag har alltid bordtennisbollar liggandes runtom i huset. En dag bestämde sig Hollie för att börja rita roliga ansikten och olika mönster på bollarna. Jag tänkte själv hur coolt det skulle vara att hålla en världsomspännande bolldesigntävling för barn runt om i världen ”

 

Butterfly som sponsor

Steve kontaktade Butterfly som samarbetar med Aerobic Table Tennis. Svaret från Butterfly var att de tyckte att det var en bra idé och erbjöd sig omedelbart att stödja tävlingen.

Resultatet är att Butterfly sponsrar den första världsomspännande ”Designa en pingisboll” -tävlingen. Butterfly kom inte bara överens om att sponsra tävlingen, de gick också med på att ge priser till de tre vinnarna från varje kategori.

Under 16, Under 11 och Under 7.

Steve kommenterade,

”Stödet jag får från Butterfly är något utöver den här världen, de stöder mig med allt jag gör. Prispaketet de tilldelar till de tre vinnarna är helt fantastiskt. ”

 

Stort stöd

Stödet från toppeuropeiska spelare har varit mycket bra. Eliza Samara, Liam Pitchford, Marcos Freitas, Kristian Karlsson och Maxim Shmyrev skickade alla videoklipp till barnen och önskade dem lycka till i tävlingen.

Stöd från ITTF

Stöd har också kommit från ingen mindre än ITTF:s president Thomas Weikert, som kommer att bli slutgiltig domare som bestämmer de tre bästa designerna.

Hur man blir med

Det sätt som tävlingen fungerar är att; barn utformar bollen, tar ett foto och får sedan en vuxen att dela den på Facebook. De kan också mejla det till Steve på denna adress: steve@aerobictabletennis.com

Sista datumet att skicka in är 30 September 2017. När vi har alla uppgifter kommer Butterfly att välja tio från varje kategori. Dessa kommer då att skickas för ytterligare bedömning, och Thomas Weikert kommer att bestämma vinnarna från varje kategori.

Hur man deltar – översikt:

  1. Rita din design och ta ett foto av bollen.
  2. Gör en sökning på Facebook på Aerobic Table Tennis och ge AEROBIC TABLE TENNIS en like 🙂
  3. Be en vuxen att dela ditt foto tillsammans med designarens ålder och namn.
  4. Skicka ett mejl med din design till steve@aerobictabletennis.com
  5. På slutdatum, besök aerobictabletennis.com för att se om du är en av 3 vinnare
  6. Om du är en av vinnarna, kontakta oss med alla dina uppgifter.

Hur kan det här hjälpa till att få fler barn att spela bordtennis?

Tja, Steve är övertygad om att när barnen har designat bollen, kommer många vilja att försöka spela med det på ett bord, och på det sättet introducerar vi nya spelare till bordtennis. Steve kommenterar, ”barnen är väldigt kreativa och jag kan knappt vänta på att få se alla designer vi får från hela världen. Jag har ingen tvekan om att barnen kommer att vilja pröva sina bollar och helt plötsligt står de vid ett pingisbord med rack och egen designad boll.

Vi hoppas att bordtennisföreningar och förbund kommer att stödja tävlingen. Informera klubbar. Klubbar, berätta för alla barn. Och barn, berätta för alla på din skola. Låt oss göra det här till en fantastisk tävling.

Vi inbjuder klubbar från hela världen till att mejla Steve och registrera sin klubb i tävlingen. På så sätt kan en klubb arbeta med sina barn och gå in i designtävlingen. Dela ett foto samt ge barnets namn och ålder.

design a ball

Design a ball. Video – klicka för att kolla

 

LYCKA TILL ALLIHOPA! VEM KOMMER ATT VINNA OCH VILKET LAND KOMMER DU ATT VARA IFRÅN??

 

(Översatt till svenska av Simon Arvidsson)

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar