ROZENA är det senaste tillskottet till Butterflys gummifamilj och kommer säkerligen hitta vänner snabbt med sin internationella lansering den 21 april, 2017. Vad gör ROZENA så speciell? Vilka överväganden ledde till dess design?

High-performance gummit TENERGY

Sedan introduktionen 2008 har TENERGY, speciellt modellerna 05 och 64, blivit allmänt framgångsrika och återfinns bland majoriteten av toppspelare samt i de lägre ligorna. TENERGY har påverkat sporten som endast ett fåtal andra legendariska gummi innan det, och TENERGY ger framgång. Den typiska ”Tenergykänslan” i det offensiva spelet är unik.

TENERGY har mycket att erbjuda, men ställer även krav på spelaren i fråga om teknik och skicklighet. För att njuta av den fulla potentialen i TENERGY, måste en spelare kunna träffa bollen med rätt vinkel och timing.

 

ROZENA gör entré

Ett huvudfokus i utvecklingen av ROZENA var strävan efter ”tolerans”. Där TENERGY kräver av spelaren att slå bollen med exakt vinkel, kompenserar ROZENA för sådana känsliga fel. Yuichi Tsuchiya, chef för Butterflys forsknings- & utvecklingsavdelning, sammanfattar det så här:

Bordtennis är en sport där du måste slå bollen med olika hastighet, skruv och båge tillbaka till motståndarens sida av bordet. Toppspelare med bra spelförståelse och med höga fysiska förmågor samt reaktionshastigheten kommer att kunna slå bollen på ett precist sätt: med andra ord, de kan slå bollen i exakt position med exakt racketvinkel, slagriktning och hastighet. Men för en spelare på en lägre nivå är det svårare att slå bollen perfekt. Därför blir tolerans viktigt.

ROZENAS tolerans gör gummit särskilt lätt att spela med och bidrar till att minska små fel på grund av felaktig vinkel och slagriktning, vilket gör det möjligt att på ett säkert sätt spela tillbaka bollen på motståndarens sida och fortfarande få ett aggressivt slag. Felprocenten minskar och det roliga ökar!

 

Beprövad teknik leder till attraktiv prissättning

ROZENAS funktioner är en beprövad teknik från TENERGY-serien, såsom High Tension och den skruvförbättrande Spring Sponge, känd från både TENERGY och SPIN ART. Spring Sponge på ROZENA är rosfärgat och är ett medvetet val som Tsuchiya förklarar:

Rosfärgen är visuellt tilltalande och gör ett intryck. Vi beslutade att ha det eftersom det är den färg som används för Butterflylogotypen och det en lämplig färg för att representera Butterflys varumärke. Namnet ROZENA i sig är en koppling till dess rosfärgade svamp.

Produktion- och utvecklingsavdelningen har delvis använt sig av liknande produktion som med TENERGY och har därför gjort det möjligt för Butterfly att minska kostnaderna för ROZENA, som realiserar ett lägre pris på marknaden. Tsuchiya utvecklar:

Vi kunde reducera utvecklingskostnaderna dramatiskt tack vare Butterflys långa produktionshistoria. Till exempel kan vi utforma hög prestanda och kvalitet tack vare High Tension teknologin och den inbyggda kunskap om porformerna och fördelning av ytgummit. I termer av prestanda, förblir TENERGY på toppen, men vi är övertygade om att ROZENA är ett attraktivt alternativ för många spelare eftersom det utvecklas och tillverkas med bästa möjliga teknik av Butterfly.

Butterflys VD Takako Ohsawa fortsätter:

Ett av målen under utvecklingen av ROZENA var att producera en gummi med ett rimligt pris för dem som inte tidigare haft möjlighet att använda vår högpresterande och kvalitetsgummi. Vi har fortsatt förtroende för utförandet av TENERGY, men vi hade uppfattningen att det undveks i vissa fall på grund av dess relativt höga pris.

 

ROZENA: att förbättra sitt spel

Ohsawa sammanfattar de potentiella användarna av ROZENA:

ROZENA är gummi för ett brett spektrum av spelare från nybörjare till dem som strävar mot att delta i nationella tävlingar. Som ett bordtennisföretag har vi har en stark önskan att svara på kraven från spelare som gillar bordtennis och vill förbättra även för spelare som inte är professionella. Vi tycker att det är ett av uppdragen från Butterfly att förbättra nivån på bordtennis och öka spelglädjen i sporten genom att reagera på dessa krav.

ROZENA rekommenderas för spelare på väg till toppen, som vill lära sig och förbättra sitt spel. Gummit lämpar sig för dessa krav med sin snabbhet och skruv, och med den exceptionella tolerans som bidrar till att minska små fel i spelet.

 

TENERGY: Ett vinnande gummi

Ohsawa är säker:

Butterfly positionerar TENERGY-serien högst i rang som gummi ”för att vinna”, ROZENA är ett gummi ”för att utvecklas”. För att hjälpa spelaren att höja sina nivåer rekommenderar vi att spela TENERGY gummin i framtiden.

Här är några höjdpunkter för ROZENA-gummit, som kommer att finnas tillgänglig över hela världen från och med 21 April 2017:

Rozena Video

Video – klicka för att kolla

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar