”Tack, Indien!”, var nog något som Butterflyspelarna Tomokazu HARIMOTO och Matilda Ekholm tänkte efter India Open 2017. Deras prestationer var verkligen sensationella, även om båda spelarna blev tvåa i respektive singelklasser.

 

Stort grattis till Matilda Ekholm!

Vår svenska Butterflystjärna gjorde en fantastisk insats i New Delhi. Hon vann silver i singelklassen och guld i dubbel tillsammans med Georgina Pota från Ungern. Detta gjorde även att hon tog sig upp på 20:e plats på världsrankingen, den högsta placeringen hon varit på!

Ovtcharov vann – Harimoto med en fantastisk prestation

Dimitrij Ovtcharov, Tomokazu Harimoto

Den toppseedade Dimitrij Ovtcharov visade sig omöjlig att stoppa vid Seamaster India Open 2017 i Dew Delhi. Hans motståndare i finalen var en spelare endast mycket få skulle ha gissat att så långt fram: den 13 år gamla japanska juniormästaren och nr 69 i världen i världsrankingen Tomokazu Harimoto,  som återigen överraskade bordtennisvärlden.  

På hans väg till finalen övervann han flera betydligt högre rankade spelare. Alvaro ROBLES (WR 102), Asuka SAKAI, mästaren i lag-EM Robert GARDOS (WR 46) och den lokale hjälten Sharath Kamal ACHANTA (WR 62), som gjorde en riktigt bra tävling framför hemmapubliken. 

Harimoto har börjat spela internationella turneringar på en regelbunden basis, samtidigt som han bor och utbildas i det nationella träningscentret i Tokyo tillsammans med toppspelare i  japanska landslaget och andra internationella spelare. Harimoto använder TENERGY 05 FX  på backhand, han bytte nyligen hans forehandgummi från TENERGY 80 till TENERGY 05. Han använder även Butterflys Arylate Carbon stomme.

Vi ser fram emot att följa hans spel i framtiden. Fortsätt såhär, Tomokazu!

Här är nagelbitarmatchen mellan Harimoto och Achanta

 (Översatt till svenska av Simon Arvidsson)

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar