Grattis!

Den 1 september gifte sig Japans Ai Fukuhara och Chiang Hung Chieh från Taiwan! Det gjordes officiellt vid ett gemensamt uttalande av  dem i ”ANA Intercontinental Hotel Tokyo”. Ai Fukuhara hade just vunnit brons vid de olympiska spelen i Rio, och hennes make, den taiwanesiska landslagsspelaren Chiang Hung Chieh deltog också i Rio.

 

Ai Fukuhara, treibende Kraft in der japanischen Tischtenniswelt und Chiang Hung Chieh

 

De möttes 2014, när Chiang Hung Chieh hjälpte Ai Fukuhara medan hon var tvungen att ta itu med skador och arbetade mot hennes comeback.

De relation har växt sedan dess och de beslutade att gifta sig efter de olympiska spelen. Deras äktenskap blev officiellt den 1 september i Tokyo.

Ai Fukuhara om sin man:

”Det spelar ingen roll hur litet eller stort problem jag har eller hur mitt humör är, han är alltid omtänksam och stöttar mig i allt. Han ger mig den mest underbara känsla”.

Efter att ha frågat om hennes framtidsplaner, uppger Fukuhara att hennes avsikt är att fortsätta sin bordtenniskarriär:

”Som en kvinnlig idrottare så har tankarna gått att ett steg mot familjelivet påverkar ens tid och ansträngning mycket, och att jag inte kan få ut max i min bordtennis. Men eftersom min make är också en professionell spelare, kan vi dela den tid det tar och det blir ingen minskning av mina ansträngningar. Jag kommer att fortsätta att arbeta hårt på min karriär som professionell idrottskvinna. Jag är hedrad om jag kan vara en förebild för yngre spelare i det avseendet att bordtennis och familjeliv kan kombineras. ”

”Å andra sidan, fortsätter Ai Fukuhara, i 24 år, har allt i mitt liv kretsat kring bordtennis. Att vara man och hustru och ta hand om oss själva är helt nytt för oss. Vi båda behöver lite tid att anpassa oss innan vi kommer tillbaka till professionell bordtennis ”.

Vi önskar dem båda bästa framgång i sina privata och professionella framtidsplaner!

 

(Översatt till svenska av Simon Arvidsson)

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar