Steve Rowe, grundaren till fitnessprogrammet kallat ”Aerobisk bordtennis”, besökte nyligen Nordvästra territorierna i Kanada. Stöttad av Butterfly ville han visa detta fantastiska globala program – och mötte många leenden i ”det stora vita norr”.

Inte ens de iskalla temperaturerna kom att förstöra vad som skulle visa sig bli en fantastisk erfarenhet

FB_IMG_1460428407007

Yellowknife, Fort Providence och Hay River var platserna som skulle få uppleva Aerobisk bordtennis. Besöket gjordes möjligt av Table Tennis North och Mackenzie Recreational association.

”Jag blev kontaktad av Thorsten Gohl från Table Tennis North. Thor hade sett mitt arbete i andra länder och var väldigt ivrig and ta med mig till Kanada.” kommenterade Steve

Några som också gav full stöd var Kanadas bordtennisförbund. Tony Kiesenhofer, ordförande i Kanadas bordtennisförbund:

”Kanadas bordtennisförbund stöttar det Aerobiska bordtennisprogrammet fullt ut. Som association är vi glada att stödja ett program som siktar på att hjälpa barn att röra på sig och de introducerar även till vår underbara sport bordtennis.”

Roslyn Firth, VD för Mackenzie Recreation Association:

“The Mackenzie Recreation Association är extremt glada  över att få vara med och föra Aerobisk bordtennis till Nordvästra territorierna.”

Fyra skolor deltog

Weledeh School Yellowknife, Deh Gha Elementary School Fort Providence, Ecole Boreale School Hay River och Chief Sunrise School Hay River. Weledeh School var först med att delta och det kunde inte ha gått bättre. Både lärare och barn älskade aerobisk Bordtennis.
FB_IMG_1461021449558

FB_IMG_1461075645828

Det var en sådan enorm succé att vi till och med lyckades få nästan alla barn i skolan att medverka samtidigt, över 250 barn utövade Aerobisk bordtennis. En otrolig syn att få uppleva.

Näst på tur var Chief Sunrise School och Borale School Hay River. Hay River är en väldigt avlägsen del av nordvästra territoriet i Kanada, så att använda Aerobisk bordtennis för att hjälpa barnen ta del av fysiska aktiviteter var mycket uppskattat av lärarna. Skolans rektor Christina Steen sade att  ”barnen fick en enorm kick”.

Den sista skolan var Deh Gah . Även Fort Providence är ett avlägset ställe och barnen väljer många gånger att inte delta i fysiska aktiviteter. Viss oro fanns att barnen kanske inte skulle vara med och delta på träningspassen.

Vad som hände – den exakta motsatsen

Steve: ”Det gick trögt i början eftersom barnen inte visste vad de skulle förvänta sig. Så fort barnen kunde se hur roliga träningarna var, ändrades allting. Jag var förvånad över barnens reaktioner, stora leenden överallt. Barnen på Deh Gah Elementary välkomnade verkligen aerobisk bordtennis.
received_10154430039004415

En aerobisk instruktörskurs gavs också på skolan där sju lärare och frivilliga utbildades till att kunna leda aerobiska bordtennispass. Kursen är organiserad av Thorsten Gohl.

FB_IMG_1461100345299

Thorsten: ”kursen skiljer sig från andra utbildningar. Den största komponenten i det var att fokusera på rätt bordtennisteknik eftersom det skulle leda till att de ska spela bordtennis. Instruktörer behöver veta rätt teknik för att barnen kommer imitera vad instruktören gör ”

I Deh Gah Elementary hölls även det allra första bordtennismästerskapet i de nordvästra territorierna. Barnen som deltog i tävlingen hade väldigt roligt. Butterfly var en nyckelfigur i tävlingen. Barnen lärde känna varumärket via reklamartiklar som delades ut av Butterfly Nordamerika.

FB_IMG_1461075660473

Sedan aerobisk bordtennis grundades 2011 har programmet gått från klarhet till klarhet. Vem skulle ha trott att ett träningsprogram med bordtennis som grundats den lilla staden Wigan skulle bli så väl känt över hela världen? Och inte bara det, det skulle införas i en sådan avlägsen plats som de nordvästra territorierna.

På frågan om Steve kommer att återkomma till Gohl i Kanada  hade han bara ett ord att säga: absolut.

Nordvästra territorierna är hem för det berömda norrskenet. Att se det var  ett bra sätt att avsluta resan för Steve som fick Aurora.

Northern Terretories Capture 3

Mitt besök hade redan varit en fantastisk upplevelse, men att få möjligheten att se norrsken var en dröm sa Steve.

 

 

 

 

Som alltid vill Steve tacka Butterfly för deras fortsatta stöd.
FB_IMG_1461872246556

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar