Fotograferingar för Bytterflys nya textilkollektioner är alltid spännande. Organisation och logistik kräver en stor insats, och att hitta rätt ”utseende och känsla” är den viktigaste aspekten. Så för den nya kollektionen 2016 valde Butterfly mottot ”tillbaka till rötterna”.

nanaIdén

Det blev tydligt under fotograferingen att den behövde göras i en träningshall. Även om fotograferingar brukar vara kreativa koncept, kvarstår det faktum att Butterflys textilier vanligtvis bärs på väg till hallen, under träning, matchspel och pauser mellan. Så vi strävar efter att följa spelarna under deras vanliga dagliga rutin i bordtennis.

 

 

Platsen

Att hitta den perfekta platsen visade sig vara ganska svårt. Huvuduppgiften var att hitta en viss atmosfär där alla bordtennisspelare omedelbart känner igen sig: Den varma, ljusa spelytan, ljudet av trägolv, puristiska omklädningsrum och målad skolgård framför hallen.

Tiago Apolonia (POR)

Tiago Apolonia (POR)

 

En passande plats med omgivningen hittade vi i Düsseldorf, Tyskland.

 

adina

Adina Diaconu (ROU)

 

 

 

Rollbesättningen

Butterfly är stolta över modellerna i fotograferingen. Ingen av dem är professionella modeller, utan alla är professionella spelare. Några välkända, andra unga talanger, som är säkra på att bli välkända snart. 2016 gjutna atleter bestod av Timo Boll (GER), Michael Maze (DEN), Andrea Todorovic (SRB) och Shan Xiaona (GER), som alla hade erfarenhet av fotograferingar. Men det fanns också nya ansikten: Adina Diaconu (ROU) och Tiago Apolonia (POR) som ganska snabbt blev bekväma.

 

crew

Video – klicka för att kolla

Resultatet

..blev fantastiskt om vi får säga det själva. Spelarna/modellerna var bekväma i sina roller och hade roligt under tiden av sessionen.

 

Se på den officiella ”Making of” Videon för att få några intryck av resultatet och den avslappnade atmosfären.

 

 

 

Fotografen och organisationsteamet hittade snabbt de bästa bilderna…

Smile!

Smile!

 

 

.. Kollektionen

Butterflys kollection 2016 har ett brett utbud av nya och fräscha färger i sina tröjor och overaller m. m. Som vanligt är fokus på kläder med hög funktion samt en hög kvalitetsstandard . Några höjdpunkter från 2016 är:

 

 

KIDO & KIDO Lady

butterfly_image_textiles_kido_lady_andrea KIDO och KIDO Lady har en sportig, dynamisk look. Finns i 5 olika färger: svart, blått, rött, grönt och den spännande nya färgen: ”bär”. Utbudet av färger möjliggör en fri kombination av kläder, även till andra linjer, såsom NINYO. KIDO LADY har samma funktioner men kommer med en kvinnlig konisk passform. Dess Micro Dryfit material andas och är flexiblel och hudvänlig – alltså perfekt för alla sportaktiviteter. Kido är tillverkad av Jacquard Stripe Mesh.

Kjolen CHIARA

Skjolen CHIARA är ett perfekt komplement till Kido Lady tröjan. Den finns med en konisk passning i färgerna svart och bär.

 

 

butterfly_image_textiles_down_tiagoJackan DOWN

Jackan DOWN görs i Japan med högsta kvalitet med 100% butterfly_textiles_jacket_down_navy_1dunfjädrar. DOWN finns i limegrönt och marinblått. Bortsett ifrån perfekt utförande, är jackan otroligt lätt och erbjuder komfort och hemtrevnad under alla vintertider och kallt väder.

 

 

butterfly_image_textiles_bamboo_timoTröjan BAMBOO

 

Tröjan BAMBOO är en verklig innovation bland sporttröjor. Tillverkad av ”Nano Bambu”, kombinerar den det bästa av två världar: Å ena sidan ger det alla fördelar med funktionell fiber; Det är lätt, elastisk, andas, fukttransporterande, skrynkelfri och har inga luktämnen. Den erbjuder dessutom en liknande komfort jämförbar med bomullsskjortor. Detta möjliggörs genom detta speciella bambufiber, tillverkat av bambugräs är snabbförnybara och kräver inga kemikalier i tillväxt som kan förorena och erodera marken. Nano Bamboo Charcoal är ett otroligt mångsidigt material, tillverkade av hållbara resurser. Finns i svart, vitt, blått och grönt.

 

 

Alla textilier är tillgängliga i din Butterfly e-shop.

 

(Översatt till svenska av Simon Arvidsson)

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar