Under hösten 2015 uppdaterade Butterfly gummiförpackningarna. Det är ett imponerande cirkelmotiv mot en svart bakgrund. Den integrerade designen i hela gummiregistret uttrycker den resolution som Butterfly kommer att fortsätta utmana framtiden med historien i åtanke. Nya paket har skapats av kollektiva insatser från Butterfly, Art Director, Gummiproduktionsteamet, Maskininventarieteamet och många andra. Följ med på en intressant utflykt i Butterflys designfilosofi.

Ett specialinslag från Tamasu Butterfly Japan
.

Logo AFörsta steget: Ny Logo

Under våren 2014 förnyade Butterfly företagets logotyp vid öppnandet av VM i Tokyo, som var den första stora logotypförändringen på 23 år.

De nya vingarna i logotypen symboliserar en numera fullvuxen fjäril redo för att ta sig ut i luften.

 

Butterflys filosofi

”Tänk att spelaren är blomman och vi vill vara fjärilar som flyger runt blommorna och hjälper dem med deras grundläggande behov.”

Detta motto av Hikosuke Tamasu, grundaren av Butterfly, har antagits om och om igen och har funnits inom de anställda genom historien. Denna tanke genererade till exempel i SRIVER, som var en vändpunkt bordtennishistorien, sen gjordes en revolution med Bryce, världens första High Tension gummi, som sedan utvecklades ännu mer via TENERGY genom att uppfinna Spring Sponge teknik.

Vi vill ge spelare bättre utrustning; ansvar och lust. Det är de nyckelord som gjort Butterflys framsteg hittills. Det är detta som Butterflys reklamformgivare vill uttrycka i de nya omslagen.

Fyrverkerier och tankar om design

DMA-JK_TENERGY05

Det är fyrverkerier som har antagits som motiv för de nya paketen. Fyrverkerier är fulla av explosiv energi. De är vackra när de exploderar såväl individuellt som kollektivt skimrande på natthimlen. Vi vill explodera i våra individuella och kollektiva energier med Butterfly i centrum. Vi vill utveckla bordtennis mer. Det är vad fyrverkerimotivet innefattar.

Fyrverkeripjäsdesignen har en ytterligare betydelse. Mönstret presenteras genom att lägga cirklar som strålar i många skarpa kanter; cirklar har motstridiga naturer genom att ha både ”stabilitet” och ”instabilitet” samtidigt.

En cirkel är en komplett form som visar stabilitet och universalitet. Å andra sidan, har den också en obalanserad karakteristik som en boll kan rulla i varje riktning. Butterfly måste vara ett uppriktigt och stabilt företag som producerar tillförlitliga produkter samt ständigt förändras, vilket är en annan innebörd som inkluderas i fyrverkeridesignen.

Ovanpå det representerar den djupa svarta nyansen bakom mönstret det okända oändliga universum. Det återspeglar den beslutsamhet som Bytterflys anställda kommer att ha på de oändliga möjligheter och utmaningen att utforska okända områden.

Butterfly tillbringade en hel del tid att experimentera och diskutera innan konstruktionen avslutades. Det fanns tiotals designidéer som vändes uppochned. Några av idéerna förkastades för att de inte uttrycka Butterflys energier tillräckligt och andra för att de saknade universalitet… Det tog mer än ett halvår att komma fram till den slutliga bilden och mer än ett år att slutföra detaljerna. Detta arbete var inte bara för att fullfölja skönheten i designen men också för att fråga sig själva om det uppdrag Butterfly ska ha som företag.

Butterfly introducerade en avancerad tryckteknik och en ”high-spec” förpackningsmaskin

new_package_design_close-up_exampleDen kompletta designen görs förvånansvärt detaljkänsligt och håller dessutom det dynamiska intrycket. Det framhäver även Butterfly-logotypen i mitten med två syften, dess vackra utseende och det icke-förfalskade. Därför krävs det en avancerad tryckteknik för att skriva ut de nya paketen vackert och korrekt, vilket var en stor utmaning för berörd personal.

Slutligen fanns det en leverantör av tryckteknik, både med den senaste hårdvaran (En high-tech tryckpress från tyska produktionen), liksom med nödvändig erfarenhet och kunskaper inom områden som är svårt även för proffs. Således var det första problemet löst, men tyvärr var detta ju inte den enda utmaning de måste klara. Inte bara designen, utan även själva förpackningen har reviderats. Där förut paketeten var inslagna i folie, är den nya förpackningen nu även som ett kuvert – i viss mån med egen rygg. Således var Butterflys egen förpackningsmaskin föråldrad i kölvattnet av den nya designen.

DMA-machine

Bytterflys tekniska team fick i uppdrag att utforma en ny förpackningsmaskin lämplig för uppgiften. Denna nya maskin, unik och självutvecklad tillsammans med ett maskinvaruföretag, gjorde inte bara förpackningen med en ny struktur, utan automatiserade även flera processer som tidigare utfördes manuellt. Exempelvis mäter maskinen tjockleken av svampen och överför data direkt till de lämpliga fälten på svampen och på förpackningen. Maskinen har en hög precision och har testats noggrant på dess funktion och tillförlitlighet, och slutprodukten gick som den bästa förpackningsmaskinen i historien av Butterfly i drift.

Maskinen kräver mycket hög precision som hanterar känsliga gummiprodukter. Men en sådan maskin med så hög precision kan lätt påverkas av oväntade faktorer. Till exempel kan statisk elektricitet vara en orsak till ett fel. Efter tester av Maskinutrustningsteamet och gummiproduktionsavdelningen gjordes upprepade förbättringar. De har åstadkommit bästa förpackningsmaskinen i Butterflys historia.

2015.11.11:ラバーパッケージ一覧

Det finns 40 gummin i Butterflys ”line-up” för tillfället. Att standardisera alla omslagsdesigns samtidigt som de ska hålla sin egen individualitet, liksom att förbättra strukturen; Det var det första Butterflyprojektet någonsin i sin 65-åriga historia.
DMA-JK_BRYCEHIGHSPEED

Idéframställandet och genomförandet var ett projekt av koncernen som helhet och kunde inte genomföras om inte alla anställda hjälpts åt och dragit tillsammans. Ungefär som i bordtennis är passionen och lagarbete avgörande faktorer för ett framgångsrikt genomförande.

Om prestanda och kvalitet är innehållet i ett gummi, är omslaget ansiktet. Det sägs att ansiktet på en person representerar hens insida, så omslaget kan representera de inre aspekter som är representerat av gummit.

Människor som är ansvariga för utveckling och produktion av gummi måste utmana tron ​​på oändliga möjligheter, att aldrig vara nöjd med den nuvarande situationen och använda uppdrag och passion som sin energikälla. Butterfly sätter deras val i designen av gummiförpackningarna.

 

(Översatt till svenska av Simon Arvidsson)

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar