butterfly_shoes_LezolineTB_navy5

Video – klicka för att kolla

I bordtennis där det ständigt blir snabba snedsteg och hopp, är en stabil sko avgörande. För varje spelare är skon grunden för varje rörelse. Därför bör valet av en sko vara baserat på skons balansering, hur väl stötdämpad den är, sulans grepp, stabilitet och vikt.

Professionella spelare som tränar flera timmar i sträck varje dag behöver ha den perfekta skon. Superstjärnan Timo Boll har varit en topprankad spelare i mer än 10 år så han borde vara en av de som vet bäst. Han har använt den nya LEZOLINE TB skon från Butterfly under en längre tid – och kan inte vara mer nöjd.

 

Lezoline TB in Action (World Cup 2014)

På träningen så springer, hoppar och vänder Timo vid bordet varje dag och strävar alltid efter att ha den optimala positionen för varje boll. För att få stabilitet och grepp, samt minska risken för skador, kräver han en bra träningssko.

Sedan några månader tillbaka använder han den nya skon LEZOLINE TB, som är den nyaste ”high-end” produkten från Butterfly. Den här skon är anpassad specifikt till de krav som ställs på bordtennisspelare. Den ger stötdämpning, stabilitet och en lägre vikt. Vi hade chansen att ställa några frågor till Timo om sin nya ”träningspartner” som hjälpte honom till en bra prestation i världscupen i Düsseldorf 2014.

Vad gör en sko bra enligt dig Timo?

En riktigt bra sko måste vara lätt, ge utmärkt grepp och stabilitet. De måste också vara hållbara och behålla sina egenskaper under en längre period.

Hur viktiga är skor i bordtennis?

Mycket viktiga! Hela din prestanda beror på dessa små och snabba steg, som kan göra att skor pressas till bristningsgränsen. Med LEZOLINE TB är snabba steg och vändningar väldigt lätta.

butterfly_shoes_LezolineTB_navy2

Modern och strömlinjerad design

Vad tycker du om designen och formen av den nya skon?

Lezoline utmärker sig verkligen! Jag tycker att det har en mycket modern och stilren design. Formen är perfekt för mina fötter. Den sitter ordentligt utan att jag får känslan av att mina fötter är instängda.

Så då är LEZOLINE TB en förbättring av ditt spel?

Skon måste vara en förlängning av min kropp. Med LEZOLINE TB, när jag flyttar mig märker jag inte skon separat utan som en helhet vilket är ett måste för en bra sko.

butterfly_shoes_LezolineTB_navy4

Grepp och hållbarhet i sulan

 

Hur länge tror du använder ett enda par skor?

Jag har använt mitt första par LEZOLINE TB i 10 månader nu vilket är en galet lång tid för en professionell spelare! Toppspelare brukar använda ett par skor i två, max 3 månader med normal träningsdos. Vi bör komma ihåg att det orangefärgade spelgolvet fungerar precis som sandpapper. Det gör att skor tenderar att förlora sitt grepp mycket snabbare.

Nedan är en video med LEZOLINE TB i aktion: Timo Boll använder dem i matchen om 3: e plats i världscupen i Düsseldorf 2014. LEZOLINE TB hjälper honom med hans grepp och stabilitet.

https://www.youtube.com/watch?v=mG5-xHDb6mc

LEZOLINE TB finns tillgänglig i två olika färger hos din auktoriserade Butterfly distributör eller på Butterfly e-Shop

 

(Text översatt till svenska av Henrik Johansson)

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar