Torsdag den 9 oktober åkte 22 entusiastiska bordtennisspelare från Korpen Stockholms Motionsidrottsförening ner till Düsseldorf i Tyskland för ett bordtennisläger. Med sig hade de tre tränare och en styrelseledamot. Tränare för lägret var Mattias Drotz, Julia Allansson och Gunilla Lindström. De två först nämnda är anställda på Korpen Stockholms kansli och Gunilla är ordförande i föreningen, alla tre har en pingisbakgrund från olika föreningar.

I fyra dagar befann sig dessa 26 personer på plats i Düsseldorf Tischtennis Zenter (DTTZ) där även Timo Boll och Ovtcharov bor och tränar. I den stora bordtennisarenan tillbringades många träningstimmar och korpenspelarna nyttjade det verkligen till max. Upp till 8-9 timmar pingis kunde det bli om dagen för några, då de på eget initiativ stannade kvar till 21/22 på kvällen för att träna.

Korpen Stockholm räknar med att anordna denna resa en gång om året och ser fram emot nästa års resa.

Lägret var till för alla, med främst för de som är med i Korpens seriespel (2-manna eller 3-manna), eller de som är med i träningsgruppen. Hösten 2014 hade Korpen Stockholm 117 lag med i seriespelet och ca 80 personer som gick på träningarna. Inför våren 2015 har lagen ökat ytterligare då 120 lag har anmält sig.

Om författaren

Linus

Har varit medlem i Team Butterflys coaching team sedan 2005. Linus är förbundskapten för Danmarks herrar har stor internationell erfarenhet. Tidigare har han arbetat som förbundskapten i Sverige, England, Spanien, Luxembourg.

Relaterade artiklar