Vi skulle vilja ta en stund att fokusera på förfalskade butterflyprodukter. Då och då hittar vi eller tar emot produkter av lägre standardkvalitet, som kan identifieras som förfalskningar. Ibland är de lätta att upptäcka, ibland kan det vara svårare. Här är en liten guide om hur man identifierar äkta och falska butterflyprodukter.

det säkraste sättet: butterfly.TT/SHOP

Det enklaste och säkraste sättet att få äkta butterflyprodukter är att köpa från en certifierad partner till Butterfly eller Butterfly eShop: www.butterfly.tt/shop. Butterfly kommer bara att ta ansvar för produkter som köps från certifierade återförsäljare.

1: a ledtråden: Priset

Var försiktig när du beställer produkter från olika nätbutiker. Dessa – Ibland drastiskt rabatterade – butterflyprodukter kan vara den första ledtråden för en bluff.

2:a ledtråden: förpackning av Tenergyprodukter

Links Original - Rechts Fälschung

Orginal till vänster – förfalskad till höger

Original left - fake right

Orginal till vänster – förfalskad till höger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenergy, som fastställts på professionell nivå, har blivit en produkt som ofta kopieras, ibland förfalskad, men kopiorna saknar alltid produktens riktiga kvalitet – och rätt förpackning. På bilden ser vi den falska Tenergy till höger. Den förfalskade kommer i en enklare förpackning utan holografisk logotyp och ett extra klistermärke i det övre högra hörnet. Detta klistermärke är ett tydligt tecken på en förfalskad produkt, precis som den enklare plastpåse som den kommer i.

Den andra bilden visar en söm som saknas på baksidan av förpackningen, som fungerar som ytterligare ett bevis på en förfalskad produkt.

 3:e ledtråden: färgen på svampen

Original Tenergy

Orginaltenergy

Fake Tenergy

Oäkta Tenergy

 

Tenergys varumärke Sping Sponge är unik i kvalitet, attribut och dess orangea färg. På bilden till vänster ser vi ett original och en förfalskad produkt med en gul och fast svamp. Ett Tenergygummi med gul svamp är en garanterad bluff.

 

 

 

4:e ledtråden: Tenergy med skyddsfolie? Och vad är det med den här logotypen?

4 - folie

Oäkta Tenergy – Skyddsfolie

Ytan på Tenergy gummi har bra grepp och är robust – det behöver inget inbyggd skydd. Ibland är förfalskade produkter under en skyddsfolie. Dessa är helt klart förfalskade. Ingen äkta Tenergy kommer någonsin att bli levererad med klibbig folie.

En annan indikation på en förfalskad produkt är synlig i detalj längst ner på gummit. När vi jämför en äkta och ett oäkta gummi, kan vi se den överskjutande linje under logotypen där gummit sträcker sig under utskriften. På ett original- Tenergy finns det inget sådant utrymme nedanför logotypen (se bilder nedan.)

 

 

Ledtrådar för stommar

original Tenergy

orginaltenergy – inget utrymme under loggan

fake Tenergy

Oäkta Tenergy – se efter extra utrymme och extra linje under loggan

Var försiktiga, falska produkter är ibland svårare att identifiera som sådan när det gäller stommar. Förfalskade stommar är ofta av mindre hantverk och värde – men det kan krävas ett skarpt öga för att hitta ledtrådar. Förfalskningar har dock blivit ganska uppenbara när man spelar med dem – butterflystommar har unika spelegenskaper som inga förfalskade produkter kan matcha.

Links die Fälschung, rechts das Original (Zhang Jike FL)

Zhang Jike FL. Fejk till vänster, orginal till höger

Färgning

I den vänstra bilden ser vi en original-stomme (till höger) och en falsk Zhang Jike FL-stomme (till vänster). Den falska stommen är lättare (på grund av billiga faner) med en mindre jämn och mörkare nyans av blått på greppet och trycket. Trycket är helt skevt.

 

 

 

 

 

Bottenlinsen

IMG_1011

Oäkta lins till vänster – orginal till höger

Bilden till höger är ett exempel på ett mindre tillverkningsfel. Linsen på den oäkta stommen (till vänster) bara limmas på undersidan av bladet. På den äkta stommen (till höger) är linsen tillverkad av borstat aluminium och integreras ordentligt i handtaget.

Endast självklar i bruk: spelegenskaper

Vissa förfalskningar kan vara svårare att upptäcka. Nästa exempel visar en Zhang Jike Super ZLC-stomme som skickas tillbaka av en kund som är missnöjd med produktens prestanda. Oäkta stommar kan se bra ut, men de är ”döda” jämfört med äkta butterflystommar. Butterflystommar består av handplockade träfaner som är särskilt utformade för att fungera i kombination med varandra för att skapa en viss känsla och karaktär i varje stomme. En falsk stomme kommer aldrig att matcha dessa egenskaper.

gefälschtes Holz - unbekannte Seriennummer

oäkta stomme – det finns inget sådant serienummer

Serienumret

Trycket på alla japanska stommar är en seriell kod. Denna kod innebär uppgifter om tillverkningsdatum och parametrar. Varje certifierad butterflypartner eller återförsäljare kommer att kunna förse dig med information om äktheten av ett serienummer. Serienumret i den vänstra bilden är fejkat – det finns inte.

 

 

 

 

 

 Äkta tryck eller klistermärke? Se upp för den grafiska designen.

Gefälschtes Zhang Jike Super ZLC

Förfalskad Zhang Jike Super ZLC

Till vänster ser vi en falsk Zhang Jike Super ZLC-stomme, köpt för en bråkdel av priset mot äkta stommen. Naturligtvis blev kunden besviken och visade denna stomme för oss, som vi snabbt kunde identifiera som en bluff. Notera strukturen hos linsen på handtaget i förhållande till den ursprungliga till höger. Utskriften ser ut som ett klistermärke, är spegelvänd och något lutande. Färgningen är nära, men inte samma som på originalet.

Original Zhang Jike Super ZLC
Äkta Zhang Jike Super ZLC

 

Ofta med förfalskningar märker vi att trycket på bladet bara är synligt genom ett klistermärke (som kan vara skev – precis som här). På äkta blad, är logotypen och grafiken tryckt på bladet.

Ledtrådar till textilier och skoförfalskningar

Här är vårt fokus återigen på utförande och om användningen av Butterflylogotypen.

Till höger ser vi två ursprungliga Lezoline Sonic skor. De falska skorna är till vänster. Lägg märke till skillnaden i färgstyrka och den något annorlunda logotypen som används på framsidan. Att dessa produkter är oäkta är svårt att se om man inte tittar noga.

… Men med en närmare titt är skillnader synliga. Logotypen på sidan och bak är skev och spetsen av skon är böjd uppåt.

Textilprodukter kan förfalskas på ett antal olika sätt. Ett säkert sätt att se att det är en förfalskning är den sämre konstruktionen av mikrofiber som aldrig når standarden på Butterflys mikromaterial. Som ett resultat av detta kan förfalskade textilier kännas tunga och insjunkna och är verkligen inte gjort av hudvänligt material som andas.

püb_918_butterfly 001

oäkta skor

IMG_1013

orginal Lezolineskor

 

IMG_1009

Orginalsko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gefälschte Schuhe

oäkta sko

gefälschter Schuh - schräges Logo

förfalskad sko, förfalskad logga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra indikationer kan vara logotypens användning eller sämre gjorda sömmar som vi ser i den här bilden.

püb_974 017

dålig söm på en falsk tröja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi hoppas att ni inte råkar ut för förfalskade eller kopierade butterflyprodukter och att ni med denna hjälp ska se om produkterna är äkta eller inte!

 

(Text översatt till svenska av Simon Arvidsson)

Om författaren

Seb

Seb has succeeded in living his passion for table tennis. A long-time player, he connected to professional table tennis as commentator for the ITTF, travelling to top events such as World Championships and reporting live from the action. In 2014, Seb became part of the Butterfly Team, working in international Sales and Marketing at Butterfly Europe in Germany.

Relaterade artiklar