Genom att ställa olika frågor till olika spelare resulterar i olika svar och ger en fascinerande insikt om en spelares tankar. Den här gången pratade vi lite med Timo Boll i Düsseldorf. Vi ställde honom tio frågor.

 

Q1: Hur skulle du beskriva dig själv som person?

”Jag tror att jag är ganska tyst och blyg.”

Timo Boll Manabu Nakagawa

Photo: Manabu

 

Q2 : Vilket av de länder du besökt tyckte du om mest?

”Ja, först och främst är jag mycket tacksam över att bordtennisen gett mig alla dessa möjligheter att besöka en massa olika länder över hela världen. Det har varit en fantastisk upplevelse att besöka alla dessa länder.

Men framför allt gillar jag att besöka Japan. Det är inte bara på grund av Butterfly, det är för att jag verkligen gillar renligheten i städerna, de vänliga människorna, det respektfulla samspelet mellan alla – och naturligtvis den goda maten.

Q3 : Vilken är din unika styrka?         

”Jag skulle säga att det är mina överskruvade slag med mycket skruv.”

 

Q4 : Vilken har varit din bästa match hittills?

”Det är svårt att bara nämna en specifik match. Det skulle vara vissa matcher mot några kinesiska toppspelare vid olika turneringar. ”

Q5 : Vilken har varit din värsta match så här långt?

”Det är med säkerhet kvartsfinalen mot Waldner i OS 2004.”

 

Q6 : Vem av de andra spelarna gillar du bäst?

”Jag har fått många vänner i bordtennis genom åren.”

 

Q7 : Du har haft Butterfly länge. Vad har du för åsikt om samarbetet?

”Jag respekterar Butterflys höga nivå av professionalism och ärlighet. Jag gillar särskilt inte bara att arbeta FÖR Butterfly, utan också MED Butterfly.”

 

Q8 : Nämn några av dina fritidsintressen, vad du gör på din fritid?

”Jag gillar att titta på film hemma, och spela tennis och golf. Jag tycker också om att läsa.”

 

Q9 : Vad är ditt nästa stora mål?

”Mitt mål är fortfarande att vinna en medalj på OS i singel.”

 

Q10 : Vad betyder bordtennis för dig?

”Jag kan inte föreställa mig ett liv utan bordtennis.”

 

(Anpassat från originalspråket japanska av Frank Völler via översättning till engelska av Sebastian Hallen. Översatt till svenska av Henrik Johansson)

Om författaren

Manabu

Manabu Nakagawa är en utgivare av "table tennis report", magasinet startades av Hikosuke Tamasu (grundare av Tamasu Co.) och har en väl etablerad tradition på 60 år. Manubu har varit redaktör i 25 år, och reser över hela jorden för att bevaka tävlingar som t.ex. Olympiska Spelen och VM, där han tar hand om en mängd olika aspekter bland annat; mediebevakning, fotografering och att kommentera teknik utöver att utföra intervjuer.

Relaterade artiklar

kommentera

  1. Kalle

    Man måste bara älska Timo Boll! Verkar vara en väldigt ödmjuk stjärna.